Voor de een is het super makkelijk voor de ander is het verschrikkelijk en lukt het niet. ontspannen en zelfverzekerd voor de camera staan. Wanneer je voor de camera staat spoken er vaak een hele hoop gedachtes door je hoofd heen. Moet ik zo gaan staan? Moet ik recht in de camera kijken? Kijk ik wel goed? Noem het maar op. LINK fotografie helpt je op locatie met het ontspannen en zelfverzekerd worden, daarbij hebben we voor de mensen online wat tips om wat meer ontspannen te worden voor de camera. 

Oefening baart kunst

Hoe vaker je voor de camera hebt gestaan hoe makkelijker het voor je wordt. Ga lekker naar buiten met je beste vriend(in) en maakt wat foto’s. Maak zoveel mogelijk foto’s en zorg ervoor dat je allemaal verschillende poses aanneemt. Zo kan je namelijk precies gaan uitvinden wat bij jou past. Ga je voor een zakelijke foto kan je ook oefenen met gelaatstrekken zo kom je precies erachter wat het beste overkomt op de foto. Zoals in de titel gezegd oefening baart kunst.

Heb voornamelijk plezier

Het allerbelangrijkste en de beste tip die wij je kunnen geven is heb plezier voor de camera. Wanneer de juiste sfeer hangt en je lekker kunt dollen samen met je fotograaf zullen er de leukste foto’s uitrollen. Neem de foto’s niet te serieus het rolletje is niet op na 1 foto er kunnen meerdere genomen worden. Dus heb voornamelijk er veel plezier in. Voordat je start met foto’s maken bereid je even voor samen met de fotograaf bespreek wat voor foto’s je wilt maken en dan zal je 100% zeker foto’s krijgen die bij jij wilt.

Het is niet erg om een beetje te faken 

Net zoals jij zijn er meerdere mensen die ooit voor de eerste keer voor een camera hebben gestaan. Daarom is het niet erg om een beetje te faken en te doen alsof. Je zult merken dat wanneer je jezelf zelfverzekerd voor doet je uiteindelijk ook jezelf echt zelfverzekerd voelt. Zorg ervoor dat je rechtop staat en spreek jezelf de moed in. Zeg bijvoorbeeld; ik kan leuk op een foto staan etc. Je mag ook gewoon vrij bewegen ga niet als een stokstaartje stil staan, dit zal de fotograaf ook juist aanmoedigen. Hoe fijner je jezelf voelt hoe beter de samenwerking en de foto’s zullen zijn.

Focus je aandacht

Zorg dat als je bezig bent met de fotoshoot je ook alleen gefocust bent daarop. Focus je op de fotograaf, op jezelf, op wat je wilt dat overkomt naar degene die de foto bekijkt etc. Wanneer je afgeleid raakt op de foto zal je merken dat je afwezig bent en de foto’s niet mooi overkomen. Als je dus gaat merken dat je afgeleid gaat raken, probeer dan je focus terug te brengen.