VPN gebruiken op reis

Wanneer je op reis gaat is het wellicht verstandig een vpn te gebruiken om je verbinding te beschermen. Er zijn verschillende redenen waarom je hiervoor kiest en wij hebben een aantal voor je op een rij gezet. Allereerst wat is een VPN precies? Het is een soort privé netwerkwerk waarop jij anoniem en beveiligt kan internetten. Zeker op reis maak je vaak gebruik van open netwerken. Hierdoor kunnen anderen meekijken naar jouw internet gebruik. Door gebruik te maken van een vpn dienst zorgt je ervoor dat jouw internet verbinding wel beschermd is.

Voordeel 1: Veilig internetten op wifi hotspots

We benoemden het zonet al even. Op vakantie maak je veel gebruik van internet hotspots op het vliegveld, in de kroeg of in een grote stad. Handig om even in te loggen en wat zaken te regelen echter ook gevaarlijk want jouw verbinding loopt via een voor jouw onbekende partij. Deze kan gewoon meekijken met jouw internet gebruik. Dit wil je natuurlijk niet

Voordeel 2: Bekijk Nederlandse series in het buitenland

In het buitenland kan je vaak niet kijken naar Nederlandse zenders. Via een vpn kan je ervoor kiezen dat jouw internet verbinding loopt via een Nederlandse server. Zo denkt de website dat jij een Nederlander bent. Gewoon kijken dus! Ook websites die geblokkeerd worden zijn vaak wel bereikbaar via een vpn verbinding.

Voordeel 3: Je bent een stuk meer anoniem

Nu gaan we er niet vanuit dat je snode plannen hebt echter is het soms wel zo fijn om even wat extra anonimiteit te hebben terwijl je het internet gebruikt. Bijvoorbeeld als je vertrouwelijke bestanden voor je werk moet uploaden of als journalist werkt.

Voldoende redenen om een vpn te gaan gebruiken. Benieuwd naar welke dienstverlener voor jouw het beste is, bekijk de overzichten op VPN Expert.nl